Så lyckas du med presskaffe

För ett fylligt och smakrikt presskaffe krävs inte mycket. Börja med att välja ett högkvalitativt kaffe, detta maler du . Har du inte en egen kaffekvarn kan du välja vårt bryggkaffe som du hittar här. Följ sedan stegen här nedan för att lyckas med ett perfekt presskaffe.

Presskaffe
  1. Mät upp kaffet direkt i presskannan. För ett optimalt resultat, dosera 7 gr kaffe per 1 deciliter vatten. Om du gör en hel kanna, häll i det malda kaffe så det fyller ungefär en fjärdedel av kannan.
  2. Koka upp så mycket vatten du behöver till din presskanna. 
  3. Häll på vatten så att det precis täcker kaffet i botten av kannan, rör sedan om försiktigt med en träsked så att kaffet fördelas i vattnen. Låt vila 30 sekunder, fyll sedan på med resten av vattnet och låt stå 4 minuter.
  4. Pressa sedan försiktigt ner kaffet mot botten av kannan, viktigt här att inte trycka för hårt för att undvika bitter smak. Servera kaffet direkt för bästa smak. Står kaffet för länge finns risk att kaffet blir bittert.
kaffekopp

Här hittar ni hela bönor och färskmalet kaffe från D’abramo.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på odnoklassniki

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *