Antipasti

Antipasti

Perfekt för lata försommardagar när det är för varmt för att tänka. Lite antipasti som förrätt eller att äta tillsammans med en bit grillat kött.

Grillad zucchini är en stor favorit här hemma. Efter att de grillats, gärna nästan lite brända, lägg dem på en tallrik och häll på extra virgin olivolja, vit balsamvinäger, salt och hackad persilja eller mynta.

En tallrik med bruschetta

Bruschetta är en klassiker som alltid går hem. Välj brödet varsamt, gärna ett stenugnsbakat bröd på semolamjöl. Vår favorit är ett bröd från Altamura i Puglia, gult i tonen av semolamjölet och en typisk italiensk smak. Vi brukar ta med några brödlimpor hem när vi varit i Italien, skiva och frysa ner dem samma dag för bästa hållbarhet. Sen tar vi fram och rostar dem när vi gör bruschetta.

Hacka ett gäng söta körsbärstomater eller den sort du gillar bäst. Blanda runt i en skål tillsammans med extra virgin olivolja, salt & peppar och en valfri färsk ört. Jag brukar variera mellan basilika, oregano och mynta. Smaka av och fördela sedan tomatröran på brödskivorna. 

Buon appetito!