Vad är espressopods?

Många misstar espressopods för kaffekapslar – vilket är två olika saker.  Podsen kännetecknas av sin speciella runda och plana form. Varje pod innehåller 7 gram malet kaffe, vilket är den exakta mängden för att framställa en espresso, samma mängd när man gör en espresso på caféet. Kaffet har pressats ihop mellan två tunna filterpapper och sedan förpackas för att försegla smaker och aromer. Ytterförpackningen består oftast av ett tunt lager plast, ett tunt lager aluminium och sedan ett till lager plast. Fördelarna med ESE podsens design och system är många, och ett exempel på det är att kaffet i sig aldrig är i direkt kontakt med plast eller aluminium vilket kan påverka smak och slutresultat.

Espressopods

Internationell standard

ESE står för Easy Serving Espresso. En internationella standard som gör att espressopodsen är kompatibla med espressomaskiner av olika märken, modeller och prisnivåer. Designen för ESE pods skapades 1989 av italienska kaffemärket Illy, som ville göra det enkelt och bekvämt för kunderna att kunna göra espresso hemma. Standarden var avsedd att vara en öppen design för att i slutändan kunna ge kunderna valfrihet och garanti för kvalitet. Förutom att du alltid får ett perfekt resultat i koppen varje gång, är det även en mycket mer miljövänligt alternativ än många andra kapslar som finns på marknaden.

Espressopods

Miljömässig hållbarhet

ESE pods är miljövänliga och helt och hållet komposterbara, vilket är en fördel som pods har jämfört med andra sorts kapslar på marknaden. En annan miljömässig fördel med pods är att du alltid får rätt mängd kaffe, och inte överdoserar kaffe vid varje användning, som man annars kan göra när man brygger kaffe eller använder malet kaffe i en espressomaskin. Använder du alltså ESE pods gör att du därmed bidrar med att minska matsvinnet och bidrar till en bättre miljö. 

Enkel användning

Espressopods är onekligen funktionella och praktiska att använda. Varje pod innehåller rätt mängd kaffe för att kunna avnjuta en god espresso, utan spill och slöseri. De är dessutom lätta att hantera och smutsar inte ner.